Roulette werkt vrijwel altijd op dezelfde manier, ondanks dat er natuurlijk wel diverse varianten van zijn. Toch kun je het spel steeds weer anders spelen door op verschillende manieren in te zetten. Er zijn in de basis drie verschillende inzetvormen.

Het inzetten op een single nummer

Je kunt inzetten op een enkel nummer, waarbij je twee dingen doet. Op de eerste plaats maak je je winkans zo klein mogelijk. Als je maar inzet op een enkel nummer, dan is de kans erg klein dat de kogel inderdaad op dit nummer terecht komt. Op de tweede plaats maak je het winbedrag zo groot mogelijk. Juist omdat de kans dat je wint zo klein is, is de winst erg hoog. Je krijgt je inzet maar liefst 35 keer terug als je wint.

Het inzetten op diverse nummers

Het is mogelijk om op twee nummers tegelijk in te zetten met een enkel fiche. Dit doe je door het fiche te plaatsen op de lijn tussen deze twee cijfers. Als de kogel inderdaad op één van deze twee terecht komt, dan krijg je je inzet 17 keer terug. Je krijgt je inzet 11 keer terug als je op drie vakken inzet en 5 keer als je inzet op een groep van zes nummers. Je kunt ook nog verder spreiden, door in te zetten op een groep van 12 cijfers. Hierbij krijg je je inzet 2 keer terug.

Inzetten op de helft van de cijfers

Tot slot kun je ook inzetten op één van de twee groepen. Je kunt inzetten op een kleur cijfers of op de hoogste / laagste cijfers. In dit geval geldt dat je inzetbedrag ook je winst is als je het goed hebt.